Фонова снимка листа - Услуги

Само висококачественото и редовно поливане на градинския парцел е в състояние да осигури висока плодовитост в градината. Достатъчно количество вода е гаранция, че растенията няма да загинат, а ще цъфтят. Често обаче възможността да идвате редовно на дачата просто не е налична. Изходът в такава ситуация е подреждането на автоматична напоителна система.

Поливна система е модерна инженерна система, която ви позволява да спестите вашето време и разходи за труд за грижа за зелените площи. Автоматичната поливна система знае точно кога и колко вода да изпрати до всяко дърво, храст, цветна градина, морава.

Основните предимства на автоматичното поливане

Лесна употреба

Лесно и бързо управление и котнолиране на поливна система през мобилно устройство и WI-FI.

Минимизира човешкото участие

Като по този начин освобождава много свободно време и усилия.

Разпределя количеството вода

Което означава, че ви спестява пари.

Реагира на метеорологичните условия

Тоест няма да се включи, когато вали дъжд.

Надежден и издръжлив

Лесен за ремонт и поддръжка

ЗАЩО ПОЛИВАНЕТО Е ТОЛКОВА ВАЖНО?

Наличието на достатъчно влага в кореновия слой на почвата е критичен фактор за много овощни и декоративни култури в градината. Дори кратка суша може да повлияе неблагоприятно на растежа и развитието на растенията, да намали устойчивостта им към болести и вредители, да доведе до загуба на декоративност и дори смърт. Редовното поливане е особено важно за тревна площ, която се бори със засушаване, особено през първите седмици след сеитба или полагане на бали, когато горният слой на земята трябва да бъде постоянно наситен с влага.

ЗАЩО ПОЛИВАНЕТО Е ТОЛКОВА ВАЖНО?

ВИДОВЕ НАПОИВНИ СИСТЕМИ

АВТОПИРИНГ

За богатите собственици на големи крайградски райони идеалното решение на проблема с напояването на градината е инсталирането на автоматична поливна система. Използването на такава система е много просто - поливането ще се извършва според зададените параметри. Всичко, което трябва да направите, е да настроите времето за напояване и обема на потреблението на вода. Автоматичното поливане ще ви позволи да поливате цялата площ в оптимален режим по зададена програма без човешка намеса.

КАПКОВО НАПОЯВАНЕ

Капково напояване - счита се за оптимален режим на напояване за повечето култури и се използва активно при напояване на оранжерии, зеленчукови градини, свободно стоящи растения, цветни лехи и декоративни групи. Позволява ви постоянно да поддържате почвата влажна в областта на кореновата система, което допринася за добър растеж и развитие на растенията с минимална консумация на вода. Всъщност капковото напояване е капкомер, поставен близо до растенията, от който вода капе в почвата.

ПОСТАВЯНЕ НА ПОЛИВНИ ТОЧКИ В ПАРЦЕЛА

Спринклерните пръскачки в изключено състояние са скрити под земята, за да не пречат на косенето на тревата и се издигат само директно по време на поливане. Повечето автоматични напоителни системи се допълват от резервоар, в който се натрупва и загрява водата, помпа, която създава необходимото налягане, филтър, който предотвратява запушването на пръскачките и тръбопроводите с отломки. С помощта на някои автоматични системи за поливане е възможно растенията да се наторяват с разтворими торове.